Om Inez Abrahamzon

Bild av Inez AbrahamzonInez Text & Bild AB

1991 startade jag företaget Inez Text & Bild. Mina uppdragsgivare har bland andra varit Vägverket, Jordbruksverket, Sveriges Television och Sveriges Radio. Under 2013 organiserade jag även Europas första gemensamma landsbygdsriksdag, med deltagare från ett 30-tal länder, ett sjuttiotal organisationer och ett tiotal europeiska nätverk. 

Journalistexamen

Juni 2005 tog jag min filosofie kandidatexamen med huvudämnet journalistik.

Jag har som första kvinna varit ordförande i riksorganisationen Hela Sverige ska leva och i Hela Norden ska leva.
Efter några intressanta och givande år lämnar jag under 2013 de uppdragen för att söka mig till nya intressanta utmaningar. En av dem har tveklöst varit att arrangera Europas första gemensamma landsbygdsriksdag. Mitt mål är att frilansa med olika skrivuppdrag och att genomföra kvalificerade projekt och/eller processledningsuppdrag.

CV Inez Abrahamzon (PDF)

Jag har alltid varit engagerad i samhällsfrågor.

Och för mig har det handlat mer om att agera än orera. Sån är jag fortfarande. Tidigt engagerade jag mig i bygderörelsen och för att fler skulle komma till tals än potentaterna började jag utveckla mer demokratiska metoder. Seminarier blev verkstäder och idéerna har använts i såväl landsbygdsriksdagar som små möten.

Yrkesmässigt klev jag, efter tretton år som barnskötare och förskollärare, över till folkbildning och lärarjobb på Storumans folkhögskola. På fritiden fortsatte jag arbeta ideellt med lokal utveckling. Först på byanivå, sedan på länsnivå och därefter på riksnivå. Så småningom fick jag diverse avlönade uppdrag, exempelvis som medförfattare i den regionalpolitiska idéskriften ”Landet vinner” och att utarbeta olika typer av studiematerial som ”Från roten..” för Folkrörelserådet och Glesbygdsverket samt ”Vägval” för Vägverket.

Inför valet 1998 respektive 2002 var jag med i P1:s väljarpanel som fri och obändig tyckare. 1999 efterträdde jag Lotta Gröning som projektledare för ett regeringsuppdrag i Norrbottens län. Målet med projektet var att synliggöra hinder för lokalt utvecklingsarbete, småföretagande och ungdomars inflytande. Projektet blev framgångsrikt och resultaten toppade faktiskt ekots sändningar vid två tillfällen. Några av våra idéer om småföretagarstöd från den tiden är prövade i hela riket.

Jag har utbildat mig till journalist vid Stockholms universitet. Nya utmaningar och personlig utveckling är förstås drivkraften bakom det. Jag gillar att skriva krönikor och har bland annat varit fast krönikör för tidningen Norrländska Socialdemokraten, NSD, och radioprogrammet Konflikt i Sveriges Radio P1 under några år. Under några år arbetade jag hel- respektive deltid som videoreporter på Västerbottensnytt SVT, i Umeå och i Vilhelmina.
2014 började jag arbetat som skolledare, från 2016 kombinerar jag det med att vara medielärare.

En del har det blivit gjort…

  • Formellt har jag examen som barnsköterska, undersköterska, förskollärare, medielärare och en filosofie kandidatexamen  i journalistik.  I maj 2018 siktar jag på en rektorsexamen.
  • I livets universitet har jag upplevt att det finns mycket mer i och runt omkring oss än vi anar

Rapporter

VÄGVAL – En handledning för att göra lokala vägplaner. Vägval (PDF)

FÖRÄNDRING SOM UPPDRAG? 
– Min slutrapport från regeringsuppdraget att synliggöra hinder för företagare, ungdomar och lokala processer. Hinder finns, men givetvis också lösningar! Projekt UPP (PDF)

[quote style=”boxed”]Att vara projektledare för regeringsuppsdraget UPP, krävde en speciell talang eftersom projektet bröt mot givna strukturer. Inez Abrahamzon kunde hantera den svåra rollen och förklara läget både för tjänstemän och entreprenörer.
Kari Marklund, fd landshövding Norrbotten län[/quote]

GÖRA JÄMT – Ett studiematerial för handläggare, chefer och andra som vill arbeta tillsammans för att uppfylla målen i landsbygdsprogrammet. Göra jämt (PDF)

Göra jämt ingår i ett utbildningspaket för framför allt länsstyrelser och leadergrupper om hur man kan arbeta för ett mer jämställt landsbygdsprogram. Filmen är producerad av Jessica Hagård och Inez Abrahamsson för Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Jämställdhet. Musik: Håkan Hagård

En del är ogjort…

En bonnjänta som jag, blir nog aldrig göralös! Det finns alltid nåt som är osett, ogjort, ofärdigt eller oskrivet. Det är bara att välja och vraka – särskilt ur det oavlönade utbudet.

Men tid finns alltid över för trevligheter. Har du något på lut så hör av dig!

På fritiden utbildar jag mig för att det är så utvecklande. För några år blev det en utbildning i mediumskap, intuition och healing hos Terry Evans Jag har också fördjupat mig i Ayurveda, ledarskap med systemteoretiskt perspektiv och om nya trender i det mediekonvergenta samhället. Maj 2018 slutför jag min 3-åriga rektorsutbildning. Jag har bred kompetens men känner ändå att det mesta finns kvar att utforska. Jag tror på livslångt lärande – och ett liv före döden.

Vedhögen är stor. De djupare funderingarna om livet ska jag ta när jag kapar och klyver. Att kombinera andlig uppvärmning, med husets, är resurseffektivt. Och sånt smäller högt i en tid som vår.

I framtiden vill jag jobba med olika uppdrag som ger kvalité på tillvaron. Jag reser gärna och på vintern hägrar varmare breddgrader. Drömmen är att kombinera livet här i Latikberg med andra spännande projekt – i Sverige eller utomlands.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.