Självskrivet

Under ”Självskrivet” hittar du ett urval av det jag skrivit, tänkt och tyckt under årens lopp.

Jag måste säga att jag har haft tur när det gäller uppdragen. Vem kunde väl tro att en frånskild tvåbarnsmamma från de mörkaste skogarna i Lappland helt plötsligt skulle få bli sommarpratare i P1. Sånt händer väl bara kändisar?

Dessutom skrev jag under några år krönikor till tidningen Norrländska socialdemokraten och till P1:s program Konflikt. Krig och politik med andra ord, men med självklar utgångspunkt från livet i min by Latikberg. Min världsmetropol framför alla andra. Det är  utifrån det perspektivet jag möter världen på mina resor. ”If you can’t make it in Chicago – you can’t make it anywhere” sa en amerikan till mig en gång. Och igenkänning var total, precis så har jag det också i Latikberg.

Om jag nu ska säga det själv så tänker jag mycket och en del av det som jag funderar på blir små berättelser. Om flygturerna från vår egen flygplats bakom huset i Latikberg, Gnustofta airport och om grisar, får och älgjägare. Men inte bara.

Debatterar gör jag gärna både med och mot min vän och kollega Lotta Gröning i på vår gemensamma blogg For future.  Sömta av de ja skreve å tänk hamna ä hennan å sömta på anne ställa. Dialekt är ljuvligt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.